Un autocar al unei firme de transport înregistrate în România, având la bord 11 pasageri, între care 2 cetăţeni români şi 9 ai R.Moldova, s-a răsturnat în afara carosabilului pe o şosea din Germania, cei 2 cetăţeni români având leziuni superficiale, 3 dintre ceilalţi pasageri fiind în stare gravă.

Ministerul de Externe a transmis, duminică, o informare de presă referitoare la accidentul de circulaţie, survenit în cursul dimineţii pe o şosea din apropierea localităţii Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului.

MAE menţionează că, potrivit primelor informaţii obţinute de către Consulatul General al României la München de la poliţia germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetăţeni români, restul fiind cetăţeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliţia germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

“Cei doi cetăţeni români au suferit leziuni superficiale şi au fost internaţi într-o clinică din Nürnberg. Toţi ceilalţi 9 pasageri au fost răniţi în accident şi au fost internaţi în spitale din apropiere, 3 dintre aceştia în stare gravă”, precizează sursa citată.

Conform MAE, autocarul implicat aparţinea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliţiei locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

“Oficiul consular român de la München menţine legătura cu autorităţile germane şi este pregătit să asigure asistenţă consulară, în limitele competenţelor legale”, se mai arată în comunicat.

agerpres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *