O universitate, un spital și o școală publică din Danemarca au fost marți țintele unor amenințări cu bombe, în incidente separate petrecute în mai puțin de patru ore.

Primul apel legat de prezența unei bombe a fost făcut în jurul orei locale 09.00 (07.00 GMT), la Universitatea din Aarhus. Studenții și personalul universității au fost informați despre amenințare, dar poliția din provincia Iutlanda de Est a aflat la scurt timp că a fost vorba despre o alarmă falsă.

Cu câteva minute înainte de ora 11.00 (09.00 GMT), un bărbat a telefonat la poliția din Iutlanda de Sud și a anunțat că la școala Rodding din municipalitatea Vejen a fost plasată o bombă. Școala a fost evacuată ”fără panică”, potrivit unui comunicat de presă al poliției. La locul incidentului au fost trimiși experți pirotehniști, iar la scurt timp a fost arestat un localnic în vârstă de 36 de ani, în momentul în care acesta ieșea din locuință.

A treia amenințare cu bombă a vizat Spitalul universitar din Aalborg. Poliția din provincia Iutlanda de Nord a declarat că amenințarea a fost făcută telefonic, în jurul orei locale 12.30 (10.30 GMT) de o femeie în vârstă de 33 de ani, pe care poliția a calificat-o drept ”dezechilibrată mintal”. Femeia este autoarea unor fapte similare în trecut. La scurt timp, poliția a anunțat că la spitalul respectiv nu a fost găsită nicio încărcătură explozivă.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *