Un blogger de turism din Australia spune că şi-a schimbat complet părerea despre România, după ce a ajuns să o viziteze. Timişoara şi Sibiul sunt lăudate de Andrea Anastasakis pentru frumuseţea lor, alături de alte câteva destinaţii turistice care au surprins-o plăcut pe călătoarea din Australia.

Andrea Anastasakis se declară “un călător cu normă întreagă” încă din anul 2012. Australianca este un blogger de turism care a ajuns până acum în 39 de ţări de pe cinci continente. Ea a scris totul despre călătoriile sale pe site-ul personal Rear View Mirror. Recent, a făcut o vizită şi în România, iar câteva dintre destinaţiile româneşti au reuşit să îi schimbe complet părerea despre ţara noastră.

“Nu ştiu de ce aveam o părere atât de proastă despre România înainte să o vizitez. Mă aşteptam să semene mai mult cu Balcanii şi mai puţin cu Europa de Est. Mă gândeam că va fi mai puţin şlefuită, dar în realitate oraşele se aseamănă destul de mult cu ce găseşti în restul Europei, cu frumoase centre istorice, bucătărie tradiţională şi modernă delicioasă plus câteva castele foarte tari”, a scris Anastasakis după prima sa vizită în ţara noastră.

Timişoara – un oraş ideal pentru iubitorii de arhitectură

Călătoria a început la graniţa cu Ungaria. “Este un loc bun pentru a începe o călătorie prin România, având în vedere că drumul te duce direct în oraşul unic Timişoara”, menţionează ea.

Foto: Mediafax Foto/Laszlo Raduly

Bloggerul de turism recunoaşte că a ajuns la Timişoara cu puţine cunoştinţe legate de acest oraş, dar că a descoperit că el are “cea mai interesantă arhitectură” pe care a văzut-o în Europa. “Este un oraş extraordinar pentru iubitorii de arhitectură”, spune australianca.

Care a fost singurul lucru care a impresionat-o la Hunedoara

Andrea Anastasakis a făcut următoarea oprire în România la Hunedoara. Aici a ţinut să viziteze Castelul Huniazilor, cunoscut şi sub denumirea de Castelul Corvinilor. “Unii spun că Vald Ţepeş sau Dracula a fost ţinut prizonier în Castelul Corvinilor în secolul al 15-lea”, le spune ea cititorilor blogului său.

Foto: Mediafax Foto/Marius Smadu

“Merită să faci un ocol pe la Hunedoara dacă eşti interesat de castel. Restul oraşului seamănă puţin cu un oraş fantomă cu afaceri eşuate şi suburbii asemenea unor ghetouri”, adaugă ea menţionând, totodată, că nu şi-ar fi petrecut seara în Hunedoara dacă ar fi ştiut mai multe despre acest oraş.

Australianca a fost tentată să rămână în România datorită Sibiului

Bloggerul străin spune că a realizat că România se aseamănă cu Europa Occidentală abia atunci când a ajuns la Sibiu. “Sibiul poate fi confundat cu uşurinţă cu un oraş german, lucru care nu este surprinzător având în vedere că mare parte din el este construit de către germani exilaţi, saxonii Transilvaniei”.

Foto: Mediafax Foto/Catalin Cadan

“Am fost tentată să rămân aici o vreme”, adaugă Anastasakis, explicând că în acest oraş românesc găseşti multe cafenele, muzee şi magazine, dar şi că în România viteza internetului este una dintre cele mai bune din lume.

Ce părere i-a lăsat Braşovul bloggerului străin

Călătoria australiencei a continuat cu o vizită la Sighişoara, unde a gustat ciorbă şi papanaşii româneşti, şi cu o oprire la Braşov.

“Până în acest moment al călătoriei cele mai multe oraşe pe care le-am întâlnit era destul de mici şi de liniştite cu străzi curate şi clădiri joase. Braşov este exact opusul. Vechiul oraş istoric era energetic cu festivale, cafenele, magazine care erau toate extrem de aglomerate, iar periferiile erau pline cât vedeam cu ochii de blocuri înalte”, povesteşte ea.

“Braşov este întruchiparea felului în care mă aşteptam să arate un oraş românesc”, concluzionează australianca.

Nu au lipsit nici vizite la cetatea Râşnovului şi la Castelul Bran. “Castelul Bran este cel mai vizitat din România şi merită văzut”, scrie ea.

Foto: Mediafax Foto/Lucian Muntean

Castelul Peleş a fost însă cel care a impresionat-o cu adevărat pe turista străină. Deşi a avut parte de unele dificultăţi în a ajunge la el, australianca spune că Peleşul este în opinia sa unul dintre cele mai frumoase castele europene pe care le-a vizitat.

“Peleş este castelul cel mai de poveste din România şi stilul în care este încadrat cu grinde din lemn în stil neo-renascentist este chiar unic”, povesteşte bloggerul.

Capitala nu a impresionat-o pe turista străină

Ultimul punct de oprire pe traseul australiencei Andrea Anastasakis prin România a fost Capitala. Cel mai important oraş al ţării noastre nu a impresionat-o însă pe turista străină.

“În afară de uimitorul Palat al Parlamentului, nu au fost multe lucruri interesante pentru mine în Bucureşti. Este doar un alt oraş mare”, a scris ea.

Bloggerul străin spune că dacă se va întoarce în România va evita cu siguranţă Capitala şi îşi va petrece tot timpul în Timişoara şi în Sibiu.

gandul.info