Renault se pregătește să intre în segmentul mini cu un vehicul accesibil ca preț. Zvonurile cu privire la un model citadin au apărut în urmă cu mai bine de un an, însă abia acum lucrurile au început să se contureze.

Publicația franceză L’argus spune că Renault va lansa pe 20 mai anul acesta vehiculul Kayou. Cunoscut intern sub numele de cod XBA, acesta va fi destinat pieței din India și va fi produs la uzina de la Tanger, ceea ce ne duce cu gândul la o viitoare lansare și în Europa sub brand-ul Dacia.

Conform acelorași surse, modelul de clasă mini pregătit de Renault va avea un motor nou cu trei cilindri de 800 cmc care va putea fi cuplat la o cutie manuală sau una automată, ambele cu cinci rapoarte.

Jacques Prost, directorul general al Grupului Renault Maroc, a confirmat că viitoarea citadină va fi produsă în Tanger, lucru ce va permite industriei locale să evolueze.

În ceea ce privește prețul de comercializare, zvonurile vehiculează valoarea de 5.000 de euro. Așteptăm cu nerăbdare prezentarea noului Renault Kayou și eventuala confirmare a dezvoltării unui produs asemănător sub logo-ul Dacia.

auto-build.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *