Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că premierul Victor Ponta nu a discutat cu el în prealabil despre vizita pe care șeful Executivului a efectuat-o în statele din țările arabe, arătând că aceasta este o “metodă inedită de a face politică externă”.

“Victor Ponta a plecat pe cont propriu. Nu a discutat cu mine în prealabil vizita pe care a făcut-o în statele din Arabia”, a declarat Iohannis, la Aeroportul “Henri Coandă”, la întoarcerea din Polonia.

Șeful statului a precizat că premierul Victor Ponta l-a informat după ce a revenit din vizita din statele arabe că a avut “niște discuții senzaționale, nu știm exact despre ce, dar se pare că au fost foarte bune”.

“Este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui, dar probabil așa a înțeles dl prim-ministru că trebuie să se întâmple în politica externă”, a spus Iohannis.

El a subliniat că nu îi solicită premierului lucruri extraordinare, ci o discuție lămuritoare înainte de astfel de vizite externe.

“Nu solicit lucruri extraordinare și nici complicate, solicit lucruri pe care și dl prim-ministru ar putea să le facă: o discuție lămuritoare înainte cu siguranță va ajuta”, a arătat șeful statului.

Întrebat cum cataloghează relația cu premierul Victor Ponta, președintele Klaus Iohannis a afirmat că aceasta este una instituțională, cu “sincopele de rigoare, dar și cu unele părți bune”.

Șeful statului a mai spus că, în momentul de față, nu mai are consultări săptămânale cu prim-ministrul, ci consultări în formate politice și ocazionate de anumite evenimente specifice.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *