Cu toţii ştim cât de delicioase sunt căpşunile, dar ele au şi o valoare nutriţională deosebită şi ar trebui să facă parte din dieta tuturor. Un adevărat apărător al sistemului imunitar, căpşuna este unul dintre fructele care are un aport mare de vitamine, in principal vitamina A si vitamine din complexul B.

Doar 150 g de capsuni consumate permite unui adult să obţină vitamina C de care are nevoie zilnic. O portocală conţine mai puţină vitamina C decât 8 căpşuni. Aceste fructe conţin cantităţi importante de fitonutrienţi şi antioxidaţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Pe lângă vitamina C, căpşunile conţin şi o cantitate importantă de vitamina K şi mangan, dar şi acid folic, potasiu, riboflavină, vitamina B5, B6, cupru, magneziu.

Căpşuna este un fruct care asigură echilibrul mineral al corpului, fiind o sursă de magneziu (12 mg/100 g), fier (0.4 mg/100 g) şi calciu (20 mg/ 100 g). Căpşunile vă oferă energia necesară şi contribuie la starea de bine şi la sănătatea voastră luptând împotriva bolilor cardio-vasculare şi favorizând fortifierea oaselor şi a dinţilor.
Acest fruct fabulos are efecte benefice împotriva oboselii, deci este perfect pentru persoanele în vârstă sau pentru persoanele în convalescenţă. Căpşunile ajuta la cicatrizarea pielii.

Conţinând o mare cantitate de apă (90%) şi de potasiu (150 mg/100g), acest fruct este indicat şi persoanelor care un regim pentru pierderea în greutate. Căpşunile conţin puţin zahăr, numai 6 până la 9%. Ele conţin puţine grăsimi şi sunt o bună sursă de celuloză, favorizând digestia. Aceste fructe sunt si un bun diuretic şi ameliorează tranzitul intestinal. Căpşuna este adecvată în tratamentul bolilor de ficat.

Chiar daca are foarte multe beneficii, căpşuna poate crea în cazul unor persoane şi reacţii alergice.

http://www.frunza-verde.ro/