Rulada cu capsune si fistic din: oua, zahar pudra, faina, amidon, unt, frisca, capsuni, gem de capsuni si fistic.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 60 g făină
  • 60 g amidon
  • 20 g unt

Pentru umplutură:

  • 200 ml frişcă
  • 5-6 căpşuni
  • 200 g gem de căpşune

Pentru decor:

  • frişcă
  • fistic mărunţit
  • căpşune

 

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile se mixează cu zahărul până ce se obţine un amestec alb, spumos. Se adaugă untul topit, dar nu fierbinte, apoi făina amestecată cu amidonul si cernute.

Se bat albuşurile spumă si se amestecă delicat în compoziţie. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace 15 minute si se scoate pe un şervet umezit. Se rulează si se lasă să se răcească asa.

Frişca bătută se amestecă bine cu căpsunele tăiate cubuleţe.

Se unge rulada cu gem de căpşune, apoi se umple cu crema. Se acoperă cu friscă simplă si se decorează cu felii de căpşune si fistic mărunţit.

http://www.restaurantedelux.ro/rulada-cu-capsune-si-fistic.html