Supa de pui cu lamaie si patrunjel din: pui, morcovi, ţelină verde, ceapă, foaie de dafin, curcuma, pesmet, pătrunjel verde, ulei, apă minerală, coajă de lămâie, ouă, suc de lămâie, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 morcovi
- 2 fire ţelină verde
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă curcuma
- 1/2 ceaşcă pesmet
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 1 lingură ulei
- 2 linguri apă minerală
- 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
- 3 ouă
- 2 linguri suc de lămâie
- sare, piper
Mod de preparare:
Se aşază într-o tavă adâncă puiul, morcovul, ţelina şi jumătate de ceapă tăiate bucăţi şi se coc cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se scoate din cuptor şi se aşază într-o oală; se adaugă 2 l de apă şi foaia de dafin; se dau în clocot.
Apoi se reduce focul şi se lasă să se mai pătrundă la foc mediu cca 2 ore. în acest timp se îndepărtează spuma care apare la suprafaţă.Se strecoară supa, se sărează şi se adaugă curcuma. Se amestecă pesmetul cu pătrunjel, ulei, apă minerală şi coajă de lămâie.
Se adaugă 2 ouă şi se amestecă aluatul. Se frământă şi se lasă la frigider cca 30 min. Se lasă să se răcească puiul şi se taie carnea bucăţele; se adaugă înapoi fn supă şi se dă în fiert. Se formează un rulou de aluat şi se taie din el felii care se modelează sub formă de găluşte.
Se reduce focul şi se aşază găluştele în supă; se lasă să fiarbă la foc mic cca 10 min. Se scoate o ceaşcă de supă şi se amestecă împreună cu oul rămas şi cu suc de lămâie. Se adaugă în supă, se amestecă, dar nu se lasă să mai clocotească. Se adaugă sare, piper şi pătrunjel verde tocat.