O piele frumoasa, sanatoasa are nevoie de ingrijire zilnica. Daca urmezi regulile de aur dupa dusul zilnic pielea ta va fi mai moale, supla si frumoasa!

  • Imi protejez pielea de soare
  • Folosesc doar sapun delicat
  • La dus!
  • Arta tapotarii pielii uscate
  • Imi hidratez zilnic pielea
  • Cand este frig, ma imbrac calduros
  • Beau multa apa
  • Mananc sanatos, respect principiile unei alimentatii echilibrate
  • Imi fac somnul de frumusete
  • Nu mai fuma!

REGULA 1

Imi protejez pielea de soare

2. Golden Rules - body care_illu 1

Ca sa ai o piele sanatoasa, nu iesi in soara fara protectie. Aplica o crema cu un factor de protectie care este adaptat pielii tale. Reaplica-l din cand in cand. Este extrem de recomandat sa nu iesi la soare in timpul orelor periculoase ale zilei.

REGULA 2

Folosesc doar sapun delicat

2. Golden Rules - body care_illu 2

Pielea are tendinta de a se usca, mai ales dupa ce faci un dus? Este important sa folosesti un produs fara sapun pentru curatare. Daca folosesti produse prea dure, pielea ta va deveni prea uscata si sa aiba senzatii de disconfort. Cele mai bune produse sunt cele bogate in lipide.

REGULA 3

La dus!

2. Golden Rules - body care_illu 3

Un dus este mai bun decat o baie pentru pielea ta, pentru ca acesta din urma o deshidrateaza. Ai grija ca apa sa fie mai degraba calduta decat fierbinte. Pentru cei care iubesc sa faca baie, este ok sa faceti una din cand cand. Totusi, evitati sa stati in apa prea mult.

REGULA 4

Arta tapotarii pielii uscate

2. Golden Rules - body care_illu 4

Inainte sa iesi din dus, clatiti intregul corp foarte bine pentru a elimina orice urma de produs de curatare. Apoi usuca pielea tamponand cu delicatete picioarele, pieptul, bratele cu un prosop. NU frecati agresiv pielea pana cand se usuca.

REGULA 5

Imi hidratez zilnic pielea

2. Golden Rules - body care_illu 5

Transforma hidratarea pielii intr-o obicei zilnic. Dupa ce usuci cu delicatete pielea cu un prosop, foloseste o crema potrivita care sa hidrateze efectiv pielea. Crema va ajuta la refacerea filmului hidrolipidic care acopera epiderma. Nu uitati ca toate tipurile de piele necesita hidratare.

REGULA 6

Cand este frig, ma imbrac calduros

2. Golden Rules - body care_illu 6

Ai observat ca pielea devine mai sensibila mai ales pe timpul iernii? Vremea rece, ca si vantul si soarele, are tendinta de a usca pielea, lasand-o cu o senzatie inconfortabila de strangere si usturime. Odata cu scaderea temperaturii ai grija sa te imbraci mai gros. Si nu uita sa iti protejezi mainile.

REGULA 7

Beau multa apa

2. Golden Rules - body care_illu 7

Pentru a avea o piele frumoasa, corpul tau are nevoie de o cantitate suficienta de lichid. Ai grija sa bei suficienta apa, aproximativ 8 pahare pe zi. Un pahar de apa cand te trezesti, ceai la micul-dejun, apa minerala pe parcursul zilei, infuzie de plante seara. Astfel poti sa bei suficient pentru ca organismul tau sa fie hidratat.

REGULA 8

Mananc sanatos, respect principiile unei alimentatii echilibrate

2. Golden Rules - body care_illu 8

O dieta sanatoasa si echilibrata nu este buna doar pentru corpul tau, ci si pentru pielea ta. In fiecare zi ar trebui sa mananci 5 fructe si legume, care sunt bogate in antioxidanti. Acest lucru te ajuta sa ai o piele frumoasa si sanatoasa.

REGULA 9

Imi fac somnul de frumusete

2. Golden Rules - body care_illu 9

Daca dormi suficient, pielea ta va fi radioasa si sanatoasa. Corpul tau are nevoie de o anumita cantitate de somn ca sa ramana sanatos: 7, 8, 9 ore… De fapt, somnul nostru este predeterminat de genele noastre.

REGULA 10

Nu mai fuma!

2. Golden Rules - body care_illu 10

Fumezi? Fumatul are efecte negative asupra pielii. Aspectul acesteia devine lipsit de stralucire si imbacsita si cauzeaza imbatranirea rapida a pielii. Este un moment bun sa te lasi de fumat, nu crezi?