Supa de pui cu lamaie si patrunjel din: pui, morcovi, ţelină verde, ceapă, foaie de dafin, curcuma, pesmet, pătrunjel verde, ulei, apă minerală, coajă de lămâie, ouă, suc de lămâie, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 2 fire ţelină verde
  • 1 ceapă
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă curcuma
  • 1/2 ceaşcă pesmet
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri apă minerală
  • 2 linguriţe coajă de lămâie rasă
  • 3 ouă
  • 2 linguri suc de lămâie
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se aşază într-o tavă adâncă puiul, morcovul, ţelina şi jumătate de ceapă tăiate bucăţi şi se coc cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se scoate din cuptor şi se aşază într-o oală; se adaugă 2 l de apă şi foaia de dafin; se dau în clocot.

Apoi se reduce fo­cul şi se lasă să se mai pă­trundă la foc mediu cca 2 ore. în acest timp se înde­părtează spuma care apare la suprafaţă.Se strecoară supa, se să­rează şi se adaugă curcuma. Se amestecă pesmetul cu pătrunjel, ulei, apă mi­nerală şi coajă de lămâie.

Se adaugă 2 ouă şi se amestecă aluatul. Se fră­mântă şi se lasă la frigider cca 30 min. Se lasă să se răcească puiul şi se taie carnea bucăţele; se adaugă înapoi fn supă şi se dă în fiert. Se formează un rulou de aluat şi se taie din el felii care se modelează sub formă de găluşte.

Se reduce focul şi se aşază găluştele în supă; se lasă să fiarbă la foc mic cca 10 min. Se scoate o ceaşcă de supă şi se amestecă împre­ună cu oul rămas şi cu suc de lămâie. Se adaugă în supă, se amestecă, dar nu se lasă să mai clocotească. Se adaugă sare, piper şi pătrunjel verde tocat.

restaurantedelux