Condamnarea lui Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, la un an de înschisoare cu suspendare, pentru fraudarea referendumului din 2012, naşte reacţii dintre cele mai diverse. După atacuri şi afirmaţii de solidarizare cu liderul social-democrat, un gest inedit vine din Diaspora, o zonă renumită pentru atitudinea anti-PSD.

Cătălin Şerbu, un român din Zaragoza (Spania), preşedintele Asociaţiei “Rumanos sin Fronteras”, se autodenunţă pe Facebook, pentru că a participat la referendumul din 2012.

Mesajul românului din Spania:

“Alaturi de Liviu Dragnea!

Vazand cu profunda scarba si dispret la adresa anumitei parti a justitiei din Romania ce s-a intamplat in cazul Liviu Dragnea si a condamnarii dumisale in dosarul Referendumul, am hotarat sa ma autodenunt:

“Onorata instanta

In anii regimului de trista amintire Basescu am constatat cu stupoare ca un președinte poate actiona calculat si metodic împotriva propriului popor, nu voi da aici argumente ci ma AUTODENUNT ca atat in mai 2007 cat si in iulie 2012 am militat activ pentru suspendarea președintelui Traian Basescu. Daca in 2007 poporul inca nu ii vazuse adevarata fata a acestui individ in 2012 rezultatele au scos la iveala saturatia poporului.

– Ma AUTODENUNT caci am suportat cu greu umilinta mea de cetatean;

– Ma AUTODENUNT caci am “instigat” lumea sa voteze in timp ce unii (aceeasi care in 2014 strigau ca vor sa voteze) sfatuiau oamenii sa nu iasa la vot;

– Ma AUTODENUNT ca m-am indignat si infuriat cand am vazut cum procurorii haituiau bieti tarani ce participasera la Referendum;

– Ma AUTODENUNT ca i-am urmat sfatul lui Liviu Dragnea si am iesit din casa împreună cu toti colegii si familiile noastre;

– Mă AUTODENUNT ca am avut langa noi niste aliati mincinosi care acum se dezic de acele fapte si ca am muncit in numele USL, un nume care aproape a ingenuncheat “fiara” si ca nu am vazut la timp;

– Ma AUTODENUNT ca am strigat tare “Antena 3 a ramas inca aici pe cand tu vei iesi pe usa din dos”.

Daca astazi l-ati condamnat pe Liviu Dragnea sa stiti ca ati condamnat spiritul libertății si a dreptului la vot, prin aceasta decizie ati reusit sa condamnati peste 8,5 milioane de români care in acea zi calduroasa de iulie au iesit din case si au votat!

Onorata instanta, de astazi consider că am fost condamnat la 1 an cu suspendare pentru ca am înțeles cum functioneaza democrația.

Cu deosebita lipsa de respect! Va “mulțumesc” ca ne-am intors in anii bolsevizarii Romaniei!

Catalin Serbu,

Un roman din 7,4 milioane”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *