Deputaţii au aprobat, miercuri, cu o 332 de voturi “pentru”, majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Premierul Victor Ponta a spus, de la tribuna Parlamentului, că impactul bugetar pentru acest este de 900 de milioane de lei, bani pe care Guvernul îi va acoperi.

Deputatul PNL Cristina Pocora a solicitat, în plen, la dezbaterea Ordonanţei de urgenţă la 65/2014, introducerea unui amendament de dublare a alocaţiei pentru copii. Acest amendament a fost respins, marţi, în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii şi atunci când Guvernul va găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia pentru toţii copiii o va face. În urma votului în plen, acest amendament a trecut, însă, cu 98 de voturi “pentru” şi 77 de voturi “împotrivă”.

Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi a fost adoptat cu 98 de voturi pentru şi 77 împotrivă.

“Vorbim de peste 3 milioane jumătate de copiii care se vor bucura de dublarea alocaţiilor. M-aş bucura să putem să aducem în casele tuturor o mică bucurie. (…) Acest parcurs trebuie continuat”, a spus Alina Gorghiu.

evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *