Macrou la cuptor cu bulion si legume din: macrou, cepe, ardei gras, lamaie, morcov, piper, foi de dafin, ulei, bulion, ulei si condiment vegetal.
Ingrediente:
- 1 kg macrou
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 lămâie
- 1 morcov
- piper
- foi de dafin
- 1 ceaşcă ulei
- 2 linguri bulion sau 2-3 roşii
- ulei vegetal
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl tai rondele şi îl aşezi în cratiţă. Cureţi ceapa şi o tai solzişori, apoi o adaugi în cratiţa cu peştele. Tai morcovul şi ardeiul rondele subţiri şi le aşezi peste peşte, apoi presari şi piperul, foile de dafin, condimentul vegetal, torni uleiul şi aşezi felii de lămâie.
Dai cratiţa din nou la cuptor, iar când se înmoaie peştele, pui bulionul sau roşiile tăiate rondele. Dai din nou cratiţa la cuptor până ce scade şi se face de consistenţa unei conserve de peşte.