Biscuiti umpluti cu gem sau ciocolata din: faina, unt, ou, zahar, sare, gem de capsuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf de cuţit sare

Pentru umplutură:

  • gem de căpşuni sau alte fructe ori ciocolată tartinabilă

Mod de preparare:

Pui untul, zahărul, sarea, făina şi oul într-un bol şi amesteci până se formează o cocă. îi dai forma unei mingi, pe care o înveleşti în folie de plastic şi o ţii pentru o oră la frigider.

După această oră, scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe o suprafaţă presărată cu făină. Tai dreptunghiuri de aluat (depinde de cât de mari vrei să fie biscuiţeii).

Inţepi fiecare dreptunghi cu o furculiţă. Pui câte o linguriţă de gem sau de ciocolată tartinabilă, lăsând puţin din margine liberă.

Pui şi celălalt dreptunghi deasupra şi apeşi marginile, folosind o furculiţă. Ungi partea de sus a biscuiţeilor cu lapte şi îi dai la cuptor la 180°C, timp de 10-15 minute, până când partea de sus începe să se facă uşor maronie.

restauratedelux.ro