Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat nu reprezintă ”dovada” că referendumul pentru demiterea sa a fost fraudat, el spunând că dovada este în secţiile de votare, iar vinovat este ”acel slugoi” din secţii.

Întrebat, duminică seară, la B1 TV, dacă decizia de condamnare a luiLiviu Dragnea reprezintă dovada că referendumul a fost fraudat, fostul preşedinte a răspuns: ”Condamnarea lui Liviu Dragnea nu este o dovadă că referendumul a fost fraudat. Dovada se află în secţiile de votare. Eu am avut sute de copii de pe buletinele de vot în care se vede că este aceeaşi semnătură de sus până jos a unor oameni care nu au ajuns în secţiile de votare”.

El a mai spus că frauda la referendumul pentru demiterea sa a fost făcută ”masiv” în secţiile de votare, iar vinovat este ”acel slugoi din secţia de votare care a încălcat legea”.

”Dacă eu văd o vină, e la acel slugoi din secţia de votare care a încălcat legea. Pentru ce falsifici semnături când oamenii nu au fost la vot? (…) Nu spun că nu e vina lui (a lui Liviu Dragnea -n.r.). Eu nu am citit dosarul, nu ştiu acuzaţiile, dar dacă mă întrebaţi simplu spun ce ştiam din ziua votului de la puţinii reprezentanţi pe care i-am avut în secţiile de votare – că frauda a fost în secţii. M-am pronunţat strict pe cel care trebuia condamnat – acel şef de secţie de votare care a introdus buletine pentru oameni care nu au fost la vot, iar asta s-a întâmplat în mii de locuri”, a adăugat Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată de instanţa supremă nefiind definitivă.

mediafax