Ciorba cu icre si lapti de peste din: bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la doi peşti mari, lapţi şi icre nematurate de peşte, ceapa, morcov, ardei rosu, păstârnac, roşii sau roşii in bulion, sare, condiment din legume uscate, fidea, bors, frunze de pătrunjel şi leuştean.
Ingredinete:
- 6 bucăţi de peşte mic (caras) sau capetele şi cozile de la doi peşti mari
- 1 pungă (250 g) lapţi şi icre nematurate de peşte
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 3 roşii sau 200 g roşii in bulion
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă condiment din legume uscate
- 2 cuiburi de fidea
- 2 căni bors
- 1 vârf de cuţit piper
- câte 1 legătură frunze de pătrunjel şi leuştean
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai cubuleţe. Le pui la fiert în 2 litri de apă cu puţină sare, piper şi condimentul din legume uscate.
Când a fiert zarzavatul, adaugi roşiile tăiate cubuleţe, iar după 2-3 minute, pui borşul prefiert, bucăţile de peşte, lapţii şi icrele.
Când peştele e aproape fiert, adaugi fideaua şi laşi să mai fiarbă 2-3 minute. Serveşti porţiile presărate cu verdeaţă din belşug.