Voucherele ar putea aduce o infuzie de capital de cel puțin 400 de milioane de euro, a declarat Mirela Matichescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

„Avem 5,3 milioane de angajați în mediul privat și alți 600.000 funcționari publici. Dacă doar 10% ar primi câte un voucher mediu de 3.000 de lei, atunci ar rezulta o infuzie de capital în turism de cel puțin 400 de milioane de euro”, a explicat președintele ANT.

„În ultimii ani România și-a pierdut o mare parte din turiști. Avem resurse turistice demne de invidiat, dar pe care nu știm să le exploatăm. Pentru a promova turismul autohton avem nevoie de servicii de calitate”, a declarat Mirela Matichescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism, în cadrul unei conferințe de presă.

Anul trecut numărul turiștilor străini a ajuns la 1,9 milioane, față de 1,7 milioane în 2013. Circa 1 milion de turiști străini au provenit din Franța, Germania, Spania,Italia și Rusia. Așadar, anul trecut turiștii străini au lăsat circa 5 milioane de euro, a mai spus Mirela Matichescu.

capital

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *