Gestiona o adevărată centrală pentru clonarea şi fabricarea de carduri bancare. În urma unei anchete, carabinierii de la Unitatea Roma San Lorenzo in Lucina au arestat un cetăţean român de 30 de ani, domiciliat la Roma, deja arestat într-o precedentă operaţiune în urma unor infracţiuni asemănătoare.

După o scurtă activitate investigativă în lumea clonatorilor de carduri bancare, militarii de la Arma au ajuns la un fast-food din zona Ottavia gestionat de arestat. Acolo erau “clienţi” vechi, diferite persoane care în trecut au fost deja implicate în anchete pentru clonarea de carduri bancare.

Carabinierii au dorit să vadă clar care e situaţia şi astfel au ajuns la locuinţa bărbatului de 30 de ani: o vilă în proprietate personală, mobilată luxos.

Ajunşi la vila românului, carabinierii au găsit diferite materiale informative şi electronice de ultimă generaţie, utile pentru fabricarea de carduri. În locuinţă erau 21 de foi cu holograme adezive Visa şi Mastercard. Un card clonat American Express, o imprimantă metalică pentru tipărirea codurilor alfanumerice pe suporturi din plastic şi una manuală cu funcţionare la cald pentru imprimarea codurilor pe carduri.

Apoi au fost găsite şi 25 de carduri cu bandă magnetică noi şi cu logourile a diferite circuite bancare, un laptop, cu diferite programe instalate pentru clonarea cardurilor şi pentru realizarea de suporturi magnetice, şi patru telefoane utilizate pentru dubioasele traficuri.

Pe timpul verificărilor a fost percheziţionată şi maşina sa în care a fost găsită încă o imprimantă electronică de pelicule de pus pe carduri. Tot materialul a fost pus sub sechestru şi bărbatul, arestat cu acuzaţia de “fabricare, posesie nejustificată şi utilizare frauduloasă de carduri bancare”, a fost dus la închisoarea Regina Coeli.

gazetaromaneasca.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *