Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a declarat, vineri, la cea de-a treia editie a forumului Eurosfat, ca Internetul din Romania este unul dintre cele mai rapide din Europa pentru ca “n-a existat internet in comunism”.

“Internetul in Romania este printre cele mai rapide din Europa. De ce? Pentru ca n-a existat internet in comunism si astfel baronii locali, oligarhii n-au pastrat internetul pentru ei in anii ’90. Nu erau constienti de faptul ca internetul era in curs de dezvoltare in acea perioada. Daca dati romanilor o sansa sa demareze afaceri, ii stimulati si le dati stat de drept asa cum s-a intamplat in economiile de piata din Europa, atunci Romania poate creste mult mai rapid si mai echilibrat decat pana acum. Vedem crestere economica in unele orase, Cluj, Timisoara si, bineinteles, Bucuresti, dar o crestere la nivelul intregii economii merge mana in mana cu dezvoltarea statului de drept si a justitiei”, a afirmat Matthijs van Bonzel, la o dezbatere despre politicile europene in justitie, potrivit Gandul.

Eurosfat, organizat de Europuls si CRPE, este un forum anual de dezbateri europene ce are loc in Romania incepand cu anul 2013. Scopul evenimentului este de a aduce impreuna politicieni, reprezentanti ai societatii civile si ai mediului de afaceri, experti si cetateni pentru a dezbate asupra celor mai importante teme de pe agenda europeana, astfel facilitand pozitionarea actorilor romani in cadrul UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *