“Castelul pe apa” este un castel inconjurat de apa. Apa era folosita ca obstacol impotriva atacatorilor. In multe locuri din Europa, castelele care altadata, erau fortificate, si-au schimbat rolul si au fost convertite in decursul timpului in cladiri rezidentiale.

1. Castelul Červená Lhota, Republica Ceha

Červená Lhota este un castel situat la 20 de km de Jindřichův Hradec, in sudul Bohemiei, Republica Ceha. Este construit in mijlocul unui lac pe o insula stancoasa. Cladirea pitoreasca renascentista este o destinatie pentru mii de turisti anual. Numele de Červená Lhota inseamna “satul rosu”, denumire venita de la tigla de culoare rosie. Cladirea cu patru aripi si doua etaje, cu o curte interioara mica, ocupa intreaga insula.

Un pod de piatra, construit in anul 1622, leaga castelul de malurile iazului, inlocuind podul basculant construit initial. Marginea estica a bazinului este acoperita cu o padure densa, ce formeaza fundalul castelului. O carare circulara marcheaza bazinul. O plimbare in jurul bazinului este foarte frumoasa.

2. Schloss Nordkirchen, Germania

Schloss Nordkirchen este localizat in Westphalia, Germania, si a fost construit in perioada 1703 si 1734. Este cunoscut si drept “Palatul Versailles de Westphalia”. Castelul este pe o insula rectangulara, imprejmuita de santuri de apa. In cele patru colturi ale castelului se afla patru pavilioane.

Gradina frontala are o suprafata de 170 de hectare, decorata cu o frumoasa broderie de flori. Gradinile si padurile inconjuratoare sunt populate cu o multitudine de statui de marmura, ce au fost construite in 1721 de catre sculptorul neamt Johann Wilhelm Gröninger.

3. Castelul Moritzburg, Germania

Castelul Moritzburg  este un palat baroc din Moritzburg, Saxonia, la 13 km nord-vest de capitala saxona, Dresden. Castelul are patru turnuri rotunde si este asezat pe o insula artificiala simetrica.

Este denumit dupa ducele Moritz de Saxonia, care avea contruita aici cabana de vanatoare intre anii 1542 si 1546. Padurile si lacurile de prin imprejurimi au fost zone preferate de vanatoare pentru principii si regii Saxoniei.

4. Castelul Vischering, Germania

Castelul Vischering este situat in North Rhine-Westfalia si este cel mai tipic castel inconjurat de santuri de apa din regiunea Münster a Germaniei. Aceasta regiune are cea mai mare concentratie de castele, palate si fortificatii din Germania.

Castelul consta intr-o curte exterioara defensiva, porti defensive, santuri, pod, cladire principala si capela. Peretii de gresie, tigla rosie face ca reflexia lor in apa sa asigure privelisti armonioase din padurile din imprejurimi.

5. Castelul Trakai Island, Lituania

Castelul Trakai Island este un castel situat in Trakai, Lituania, pe o insula in Lacul Galvė. Castelul mai este denumit si “Micul Marienburg”. Constructia castelului de piatra a inceput in secolul 14, si in jurul anului 1409 s-au facut finisajele. Trakai a fost unul din centrele Marelui Ducat al Lituaniei, iar castelul a avut o mare importanta strategica.

Castelul Trakai Island este astazi centrul unde se organizeaza concerte, evenimente si festivaluri. In Lituania, este considerat a fi cel mai frumos monument istoric dintotdeauna. In 1962, un muzeu a fost deschis aici. In timpul anului, Castelul Trakai Island atrage pana la 300.000 de vizitatori.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *