Pizza cu faina de hrisca, sunca si carnaciori din: cârnăciori olteneşti, şuncă presată, caşcaval, făină de hrişcă, drojdie proas­pătă, apă minerală, sare, ulei de măsline, praf de copt, ouă,

Ingrediente:

  • 8 cârnăciori olteneşti
  • 8 felii şuncă presată
  • 50 g caşcaval

Pentru blat subţire:

  • 180 g făină de hrişcă
  • 20 g drojdie proas­pătă
  • 100 ml apă minerală
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru blat pufos:

  • 200 g făină de hrişcă
  • 2 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă sare grunjoasă
  • 100 ml apă minerală
  • 2 lin­guri ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru blat subţire, amesteci ingredientele până obţii un aluat omo­gen, pe care îl întinzi cu sucitorul pe hârtia de copt, sub forma unui disc de 30 cm.

Il aşezi pe dosul tăvii cuptorului, în prealabil uns cu ulei. Pui mezelurile şi caşcavalul tăiate cubuleţe şi coci 20 de minute, la foc iute, în cuptorul încins.

Pentru blatul pufos, freci gălbenuşurile cu uleiul. Baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi pe rând gălbe­nuşurile, făina, praful de copt şi apa.

Torni compo­ziţia într-o formă rotundă de pizza, unsă cu ulei. Coci blatul 1/4 oră, în cuptorul încins, la foc iute, apoi pre­sari mezeluri şi caşcaval şi continui coacerea 1/4 oră. Serveşti pizza cu sos pi­cant de roşii.

sursa