Pizza cu faina de hrisca, sunca si carnaciori din: cârnăciori olteneşti, şuncă presată, caşcaval, făină de hrişcă, drojdie proaspătă, apă minerală, sare, ulei de măsline, praf de copt, ouă,
Ingrediente:
- 8 cârnăciori olteneşti
- 8 felii şuncă presată
- 50 g caşcaval
Pentru blat subţire:
- 180 g făină de hrişcă
- 20 g drojdie proaspătă
- 100 ml apă minerală
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru blat pufos:
- 200 g făină de hrişcă
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă sare grunjoasă
- 100 ml apă minerală
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru blat subţire, amesteci ingredientele până obţii un aluat omogen, pe care îl întinzi cu sucitorul pe hârtia de copt, sub forma unui disc de 30 cm.
Il aşezi pe dosul tăvii cuptorului, în prealabil uns cu ulei. Pui mezelurile şi caşcavalul tăiate cubuleţe şi coci 20 de minute, la foc iute, în cuptorul încins.
Pentru blatul pufos, freci gălbenuşurile cu uleiul. Baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi pe rând gălbenuşurile, făina, praful de copt şi apa.
Torni compoziţia într-o formă rotundă de pizza, unsă cu ulei. Coci blatul 1/4 oră, în cuptorul încins, la foc iute, apoi presari mezeluri şi caşcaval şi continui coacerea 1/4 oră. Serveşti pizza cu sos picant de roşii.