Avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, a ajuns miercuri la DNA, acolo unde este audiat, de câteva ore, şi fiul fratelui fostului preşedinte.

Radu Pricop este cercetat pentru complicitate la şantaj şi instigare la fals, în dosarul în care fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, este acuzat de şantajarea unui om de afaceri. Cei doi ar fi cerut 4 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de acuzaţiile DIICOT.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea efectuarea urmăririi penale față de inculpatul PRICOP RADU PETRU, avocat în cadrul Baroului București, (cercetat sub control judiciar), cu privire la săvârşirea infracțiunii de instigare la infracţiunea de fals în declaraţii.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Pricop Radu Petru, în contextul unor discuţii, i-a oferit inculpatului Lucinschi Sergiu ca soluţie pentru obţinerea unei sume de 2.000.000 euro de la un om de afaceri, încheierea cu acesta din urmă a unui contract de împrumut.

Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia să declare, în mod nereal, în faţa notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.

Prin această conduită, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celălalt inculpat să comită infracţiunea de fals în declaraţii, consumată la 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ginerele lui Băsescu, Radu Pricop, a părăsit sediul DNA după 20 de minute, fără să facă declaraţii.

sursa: http://www.stiripesurse.ro/