Curtea Constituțională de la Chișinău a stabilit că decizia guvernului Chiril Gaburici prin care cetățenii Uniunii Europene, inclusiv românii, puteau intra în Republica Moldova doar în baza buletinului de identitate este neconstituțională.

Hotărârea a fost declarată neconstituțională pentru că, din momentul comunicării demisiei premierului Gaburici, guvernul îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern.

Chiril Gaburici și-a dat demisia pe 12 iunie, dar pe 16 a decis convocarea unei ședințe a guvernului cu o agendă de peste 50 de proiecte de hotărâri. Toate cele care depășesc ”funcțiile de administrare a treburilor publice” au fost declarate neconstituționale, informează Curtea Constituțională într-un comunicat.

După ce a fost anunțată adoptarea acestei măsuri de către guvernul de la Chișinău, Ministerul român de Externe a emis un comunicat în care preciza că Bogdan Aurescu salută această măsură, ce reprezintă ”un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european”.

sursa: http://www.stiripesurse.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *