Un grup de romani si-a instalat tabara la doar cativa metri de sediul politiei londoneze, New Scotland Yard.



Publicatia britanica Daily Express, care in 2013 a avut o serioasa campanie de denigrare a romanilor, sustine ca “intrusii” dorm pe paturi duble si pe canapele in Christchurch Gardens, chiar dupa colt de sediul politiei din centrul Londrei.

Tabara este amplasata dupa un mare tufis, astfel ca cei care viziteaza parcul nu ii pot vedea pe romanii care traiesc acolo.Se pare ca in tabara de romani s-ar afla o familie compusa din circa 12 persoane, dintre care doua femei. Unii oameni fara adapost, din zona, sustin ca romanii isi petrec ziua cersind.

Insa, sustine sursa citata, oamenii legii nu iau in calcul mutarea imigrantilor, deoarece acestia nu reprezinta un risc la adresa securitatii publice.

De asemenea, Daily Express aminteste de cazul lui Ioan Rus, ministrul Transporturilro care a fost nevoit sa-si dea demisia dupa ce a facut afirmatii jignitoare la adresa copiilor si sotiilor celor care lucreaza in strainatate.

Circa 150.000 de romani au acces la locurile de munca britanice, potrivit sursei citate, care arata ca aceasta reprezinta o crestere cu 223% fata de anul trecut, cand au primit aceleasi drepturi pe piata muncii ca si cetatenii din Marea Britanie.
sursa: http://www.ziare.com/