Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că nu se va mai ocupa de campaniile electorale ale PSD.

Întrebat despre strategia pe care PSD o va avea la alegerile din 2016, Dragnea a spus că, în opinia sa, partidul ar trebui să adopte o strategie care să includă şi categoriile sociale care au început să fie tot mai interesate de alegeri, dar care până acum nu erau luate în calcul în cercetările sociologice.

“Părerea mea este că ar trebui să aibă o strategie diferită. Trebuie să aibă o strategie care să ţină cont de evoluţia societăţii. Societatea românească evoluează într-un ritm mult mai rapid, mult mai mare decât unii oameni politici îşi dau seama. Cred că PSD trebuie să ţină cont de aceste schimbări în societate, în mentalul colectiv. Vorbim de categorii sociale care devin din ce în ce mai importante şi care devin din ce în ce mai interesate de alegeri, care până de curând nu erau interesate de alegeri, nici nu erau luate în calcul în cercetările sociologice”, a afirmat Dragnea.

Rugat să precizeze care ar fi aceste categorii, Dragnea a răspuns că nu este un expert şi că nu se mai ocupă de campaniile electorale ale PSD.

“Cum ar fi… diverse categorii sociale. Nu sunt expert în asta şi nu o să mă mai ocup eu de campaniile electorale, dar dau cu părerea la o discuţie_”, a declarat Liviu Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD este de părere că ar trebui să se schimbe inclusiv legislaţia în ceea ce priveşte listele electorale, pentru a exista o evidenţă mult mai bună a cetăţenilor cu drept de vot.

Liviu Dragnea a participat, joi după-masă, alături de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, la o întâlnire de lucru cu membrii PSD Bistriţa-Năsăud şi cu primarii social-democraţi din judeţ, în vederea pregătirii strategiei pentru alegerile de anul viitor, dar şi pentru a vedea care este stadiul organizării alegerilor interne în fiecare organizaţie şi starea de spirit a membrilor.

sursa: http://www.stiripesurse.ro/