Şoferii care conduc neatent vor fi penalizaţi mai zdravăn. Amenzile se dau pe loc acelora care conduc dezordonat şi, evident, sunt surprinşi asupra faptului.

Dacă faci presiune în spatele unui vehicul, forţând o depăşire sau dacă eşti pe autostradă şi-ţi place să conduci doar pe banda de mijloc sau cea de viteză, eşti pasibil de o amendă de £100. Poliţia îi poate amenda şi pe cei care nu acordă prioritate la o intersecţie fără semne de circulaţie (când, conform regulilor, nimeni nu are prioritate) sau pe cei care folosesc banda neadecvată la sensul giratoriu.

Alte penalizări în vigoare, după cum urmează:

  • dacă te încăpăţânezi să dai prioritate celorlalţi participanţi la trafic, dacă opreşti fără motiv pe banda de urgenţă de pe autostradă, dacă îţi ascunzi într-un fel sau altul numărul de înmatriculare, dacă circuli în mod iresponsabil cu faza lungă sau mergi noaptea doar cu poziţiile, dacă claxonezi noaptea, penalizarea este de £50;
  • a folosi mobilul la volan, a depăşi limita de viteză legală, a da înapoi pe autostradă, a nu opri la culoarea roşie a semaforului se sancţionează cu £100 şi cu puncte aplicate permisului de conducere;
  • dacă conduci fără taxa de drum achitată, nu porţi centura de siguranţă sau nu eşti la zi cu revizia tehnică a maşinii, poţi fi penalizat cu £100, iar dacă circuli fără asigurare, penalizarea este mai serioasă, de £300, plus puncte pe permisul de conducere.

Orice penalizare poate fi contestată, aşa că rezervă-ţi acest drept ori de câte ori consideri că ai şanse de câştig.

sursa: http://www.diasporaro.com/