De la 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie, care este acum 1.050 de lei va ajunge egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică 1.200 de lei. Raportul față de salariul minim era de 1 la 2, iar dacă aceeași formula se va respecta și de-acum înainte, angajații cu studii superioare ar urma să beneficieze de un nivel minim de salarizare de 2.400 de lei.

 Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, președintele, șefii Camerelor, premierul și președintele ICCJ, angajații statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câștige 21.600 de lei pe lună. Pentru șeful statului, creșterea ar fi de 120%, informează România TV.

“Suntem în momentul de față în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog, ca și până acum, cu partenerii noștri sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi ai noștri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar”, a explicat ministrul.

sursa://www.dcnews.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *