Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a oferit, luni, o primă reacție față de plângerea penală depusă de Confederaţia Naţională Sindicală (CNS) “Cartel Alfa” împotriva tuturor celor care au semnat și au fost implicați în adoptarea OG care mărește salariile înalților demnitari.

 Confederația Națională Sindicală (CNS) “Cartel Alfa” a formulat o plângere penală împotriva numiților Gabriel Oprea, Rovana Plumb și Eugen Orlando Teodorovici, semnatari ai OG nr. 14/2015 prin care se majorează abuziv indemnizațiile a 48 de demnitari.

Întrebată, luni, despre demersul CNS Cartel Alfa, Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a replicat:  “Vom vedea si vom discuta cu sindicatele. Acum am văzut și eu acum pe flux că s-ar dori sau se intenționează să se facă acest lucru, vom avea o discuție cu ei și vom comunica”.

Pe de altă parte ministrul Plumb a anunțat că obiectivul pentru perioada următoare este Legea salarizării: “Am avut întâlniri săptămâna trecută cu sindicatele din învățământ. Acum începem discuții și cu cele din Administrație și, mâine, cu cele din Sănătate.

Cât despre ordonața privind mărirea salariilor demnitarilor, ministrul Muncii a anunțat că se va discuta în ședința viitoare de guvern: “Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a exprimat o poziție, am avut și astăzi o discuție. Rămânem la ceea ce deja s-a convenit. În ceea ce privește OG privind salariile demnitarilor, va fi în discuție în ședința de miercuri de săptămâna viitoare, în sensul modificării ei.

Principala noastră preocupare este aceea ca întreaga Lege a salarizării, pentru ceea ce înseamnă profesori, educatori, medici, asistenți sociali, asistenți medicali,personalul care lucrează în administrația publică locală, în primării să poată să intre în funcțiune. Vrem o lege a salarizării care să introducă echitate în sistem”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

sursa: http://www.dcnews.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *