Fostul ambasador în SUA, Igor Munteanu spune că tinerii care cre aleg să meargă în SUA cu programul Work&Trave trebuie să fie cu ochii în patru și să nu semneze contracte pe negândite. Declarațiile au fost făcute în cadrul în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

„ Să nu se aventureze în câștiguri ușoare pentru că câștigurile implică întodeauna riscuri mai mari”, a spus acesta.

Totodată, diplomatul spune că pentru încălcările făcute de tinerii care pleacă în SUA pe vară nu trebuie sancțioată compania Work&Travel.

„Nu voi fi ultimul care voi spune că nu trebuie să penalizăm cu Work&Travel. Pentru că devină este tentația nimeni nu il împinge pe tânăr să ia produse de pe un raft fără să le plătească.  Acest program este o șansă extraordinară pentru ca tineri să cunoască experiența americană”, a declarat Igor Munteanu.

Întrebat cum ajută ambasada tinerii aflați în SUA, Igor Munteanu spune că ambasada încearcă să ajute tinerii dar este mai dificil. De vină sunt contractele proaste încheiate cu companiile Work&Travel. Tinerii au ales să plece și să caute condiții mai bune.

„Din păcate sunt unii care nu au ales cele mai bune căi, încălcând legea federală și a statului în care se află, fapt pentru care trebuie să răspundă”, spune Igor Munteanu.

Potrivit acestuia, autoritățile americane anunță atât familiile cât și ambasada Moldovei din SUA despre cazurile în care tinerii sunt cercetați penal.

Fostul ambasador a specificat că nu ambasada din Washington a Republicii Moldova girează cu contractele companiilor de Work&Travel doar ambasada SUA din țara noastră.

sursa: http://unimedia.info/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *