Migrenele afectează mai mult femeile și pot apărea din cauze hormonale sau pentru că în corp există deficite de minerale și vitamine. Durerile sunt intense, localizate pe o parte a capului și pot fi însoțite de greață și de sensibilitate la lumină. Înainte să iei medicamente, încearcă remediile naturiste.

Teiul are acțiune sedativă

Are un parfum îmbătător și este apreciat pentru gustul aromat. Mai mult, teiul este recomandat de fitoterapeuți datorită proprietăților binefăcătoare de calmare a durerilor de cap puternice.

Prepară infuzia dintr-o lingură de flori uscate și mărunțite la o cană cu apă clocotită, pe care o lași la infuzat cel puțin 10 minute. Consumă trei căni de ceai pe zi, îndulcite cu miere, după gust.

Ca să aibă și efect sedativ, bea o cană cu ceai înainte de culcare, timp de o săptămână. Durerile se vor reduce considerabil.

 

Levănțica, proprietăți calmante

Printre cele mai cunoscute plante cu efect sedativ și de calmare a durerilor se numără levănțica.

Această plantă este recomandată în diferite afecțiuni pentru efectul antiseptic, antispastic, diuretic, relaxant, carminativ și, nu în ultimul rând, de liniștire a corpului.

Prepară o infuzie dintr-o lingură de flori de levănțică uscate și o cană cu apă fierbinte și lasă amestecul la infuzat 15 minute. Bea o cană în timpul zilei și una seara, înainte de culcare.

Trucul Click! Pentru Femei

Poți reduce din intensitatea durerilor de cap masându-ți tâmplele cu una-două picături de ulei esențial de lavandă și de migdale.

Ghimbirul este analgezic natural

Rădăcina de ghimbir conține anumiți compuși care blochează în corp acțiunea prostaglandinelor, substanțe care favorizează apariția durerilor de cap. Mai mult, ghimbirul combate și stările de greață și vomă care însoțesc adesea migrenele.

Prepară ceai de ghimbir pentru a scăpa de dureri din patru-cinci felii de rădăcină la o jumătate de litru de apă. Îl fierbi și apoi îl lași deoparte încă 5 minute. Bea din acest ceai când durerile de cap sunt intense sau câte trei cești pe zi.

Poți încerca și pudra de ghimbir pentru a reduce din intensitatea durerilor de cap. Ține câte o jumătate de linguriță sub limbă 5-10 minute, apoi înghite cu apă sau lapte.

 

Rozmarinul, remediu antiinflamator

Durerile ușoare de cap până la cele mai neplăcute migrene pot fi tratate cu preparate naturiste din rozmarin. Această plantă are acțiune asemănătoare cu a medicamentelor antiinflamatoare de tip ibuprofen.

Amestecă o linguriță de rozmarin uscat și pisat cu 200 ml de apă fierbinte și lasă deoparte 10 minute. Consumă câte două căni de infuzie pe zi și durerile severe vor dispărea.

De asemenea, poți face inhalații cu ulei esențial de rozmarin. Într-un vas cu un litru de apă clocotită pune un pumn de plantă uscată sau câteva picături de ulei esențial de rozmarin și stai deasupra, cu un prosop care îți acoperă capul, cel puțin 10 minute.

Roinița liniștește durerea

Este folosită de multă vreme în combaterea durerilor de cap, precum cefalee și migrene. Această plantă este recomandată și în stările de stres și de tensiune, pentru că are rol de calmare și de liniștire a simțurilor.

Este indicată infuzia de roiniță pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă și o lași la infuzat 10 minute înainte de consum. Dacă migrenele sunt intense, bea trei căni de amestec pe zi, îndulcit cu miere, dacă preferi.

Se pot consuma până la trei căni pe zi.

sursa