Aripioare de pui la gratar in sos iute din: aripioare de pui, sare, piper, ulei, unt, usturoi, sos iute, pudra de ceapa, praf de chili, zahar.


Piept de pui delicios, la gratar

Creveti cu sos de unt

Reteta zilei: Rulouri de pui umplute, invelite in prosciutto


 

Ingrediente pentru aripioare: 

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 1/2 lingurite de sare
  • 1/2 lingurita piper negru
  • ulei

Ingrediente pentru sos iute:

  • 6 linguri de unt nesărat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1/4 ceasca plus 2 linguri sos iute
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță pudra de ceapă
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 3/4 linguriță zahar

Mod de preparare:

Se încălzește grătarul la mediu. Asezonati aripile de pui cu sare și piper.
Ungeti cu ulei si adaugati pe gratar. Rumeniti pe toate partile.
Între timp, pregatiti sosul. Combinati untul si usturoiul intr-un castron la microunde timp de 1 minut. Se adauga sosul iute, sare, praf de ceapa, praf de chili și zahăr.
Scufundati aripile în sos.

 

Serviti calde.

Aripioare_de_pui_la_gratar_in_sos_iute_05

 

sursa