Datorită conținutului de antioxidanți, dar și multitudinii de vitamine și minerale, merișoarele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume, care ajută la vindecarea a nenumărate afecțiuni.

O sută de grame de merișoare conțin 18% magneziu, 18% vitamina C și 18% fibre și doar 46 de calorii, ceea ce le face și prietenoase cu silueta. Cunoscute și drept afine roșii, aceste fructe cu gust acrișor fac adevărate minuni în curele de slăbire și datorită acizilor organici, care ajută organismul la arderea grăsimilor.

Merișoarele, aliatul tău împotriva bolilor

 

Indicate în infecțiile urinare

Bogate în antocianine, merișoarele reprezintă adevărate tratamente naturale împotriva infecțiilor urinare. Antocianinele conținute de aceste fructe acționează ca o barieră în fața bacteriilor responsabile de apariția înfecțiilor urinare, ca de exemplu bacteria E.coli. Merișoarele ajută și la prevenirea formării pietrelor la rinichi, cât și în tratarea nefritelor și pielonefritelor (boli inflamatorii ale rinichilor). Persoanele care se confruntă cu probleme ale tractului urinar pot consuma ceai de merișoare, de trei ori pe zi, cel puțin 30 de zile. Pot fi consumate și fructe proaspete, câte 200-300 de grame pe zi.

Utile în caz de ulcer

Bogate în antioxidanți, aceste fructe mici, de un roșu puternic, au puternice efecte antiinflamatoare. Afinele roșii ajută la eliminarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă în proporție de peste 40% pentru apariția ulcerului gastric. Bea un pahar cu suc proaspăt de merișoare dimineața, înainte de micul dejun.

De ajutor în caz de ateroscleroză

Persoanele care se confruntă cu ateroscleroză, afecțiune care se caracterizează prin acumularea de grăsimi pe pereții vaselor de sânge, pot apela la sucul de merișoare. Compușii conținuți de acesta împiedică grăsimile să se mai depună pe pereții arterelor. Cei care se confruntă cu o astfel de problemă de sănătate pot ține o cură de trei luni de zile, perioadă în care să bea câte două căni de suc proaspăt de merișor, zilnic.

Recomandate celor care suferă de cancer

Merișoarele sunt de ajutor și celor care au tumori maligne, datorită proprietăților anticancerigene. Sunt recomandate cure cu comprimate care conțin exctracte din fructe de merișor, de două ori pe an. Astfel sunt împiedicate mutațiile celulare, cât și răspândirea celulelor canceroase în organism.

Merișoarele protejează împotriva cancerului, în special a celui de prostată, de colon, de plămâni și de sân. Acest lucru se datorează proantocianidinei, un antioxidant puternic, conform  mai multor studii realizate în ultimii zece ani.

Idei Click!pentru femei

O cană cu infuzie de merișoare ajută la o bună igienă a cavității bucale, căci elimină bacteriile.

Poți adăuga fructe proaspete și uscate de merișor în iaurt, dar și în salate.

Știai că…

… un pahar cu suc proaspăt de merișoare, băut pe stomacul gol, te ajută să elimini mai ușor toxinele din organism?

… fructele proaspete sau uscate de merișor grăbesc vindecarea virozelor respiratorii? Acest lucru se datorează proprietăților antivirale ale acestor fructe.

sursa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *