Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut o întrevedere astăzi, 24 iulie 2015, la Roma, cu Francesca Danese, asesor pentru politici sociale, sănătate, case şi urgenţe locative din cadrul primăriei capitalei italiene.

În cadrul întâlnirii, ministrul delegat a subliniat importanţa ca membrii comunităţii româneşti din Italia să beneficieze de predare în limba română, o premisă fundamentală pentru păstrarea identității naționale.

“Dimensiunea acestei comunități din Italia cred că necesită o abordare metodică în cadrul învățământului de stat. Doar programele pe care DPRRP le implementează nu sunt suficiente“, a apreciat ministrul delegat Angel Tîlvăr.

Totodată, în cadrul discuţiilor s-a convenit ca oamenii de afaceri italieni care îşi desfăşoară activităţi în România să poată fi cooptaţi în programe de reintegrare profesională a românilor care îşi doresc să revină acasă.

În context, ministrul delegat a subliniat preocuparea constantă a statului român pentru menținerea legăturilor cu românii din diasporă.

 

sursa