Laptele degresat poate părea o alegere bună atunci când ești la dietă, dar lucrurile nu stau chiar așa. Vezi de ce nu este bine să bei această băutură.

Poate nu te-ai fi gândit niciodată, dar laptele gras este cea mai bună alegere pentru o alimentație sănătoasă. Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane a arătat că laptele degresat conține o cantitate mare de zahăr și crește riscul apariției obezității, potrivit forbes.com. O cană de lapte cu 2% grăsime, de exemplu, conține 12,3 grame de zahăr, mai mult decât o cană de unt de arahide și la fel de mult ca un biscuit de ciocolată.

De ce să nu mai bei lapte degresat

 

Medicii atrag atenția asupra pericolului reprezentat de această băutură, în condițiile în care recomandarea dozei zilnice de zahăr pentru un copil este de 12 grame, iar pentru adulți, aproximativ 20 de grame.

În plus, o cană de lapte degresat conține 122 de calorii și chiar dacă nu pare o cantitate mare, dacă bei trei căni într-o zi, cantitatea recomandată de unii specialiști, ajungi la 366 de calorii.

 

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *