Humus cu patrunjel si boia de ardei din: naut, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, chimen, piper cayenne, sare, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei.
Ingrediente:
- 2 cutii de naut
- 1/4 ceasca suc de lamaie
- 1/4 ceasca pasta de susan
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1/4 lingurita chimen
- 1/8 linguriță de piper cayenne
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat, pentru servire
- boia de ardei, pentru servire
Mod de preparare:
Scurgeti năutul într-o strecurătoare. Pastrati cateva boabe pentru servire.
Adaugati in blender nautul, 1/3 ceasca de lichid din conserva, suc de lamaie, pasta de susan, usturoi, chimen, piper cayenne, sare si ulei de masline.
Procesati pana se omogenizeaza. Daca este prea gros mai puteti adauga lichid din conserva, iar dupa gust se mai poate adauga lamaie.
Transferati pe o farfurie de servire. Adaugati boabele de naut pastrate, garnisiti cu patrunjel si boia, stropiti cu ulei de masline si serviti.