Te-ai întrebat vreodată de ce unele alimente seamănă cu anumite organe ale corpului? Sau de ce ele sunt recomandate pentru afecțiuni specifice și contraindicate pentru altele?
Cercetătorii au demonstrat că există legături între anumite alimente şi organele corpului. Studiile efectuate de ei au scos la iveală că acestea sunt cele mai bune tratamente în cazul îmbolnăvirii organelor cu care se aseamănă. Iată câteva exemple!
Morcovii și ochii
Dacă tai un morcov, vei observa că forma acestuia pe interior este similară cu forma ochiului – pupila, irisul și liniile radiale. Nu întâmplător, morcovii conțin toți nutrienții necesari pentru sănătatea ochilor: betacaroten, vitaminele A,C, B1, B2, B3, B6, B9, C, E și K, dar și minerale precum potasiu, magneziu, fier, calciu și fosfor.
Căpșunile și dinții
Așa cum probabil ai remarcat, interiorul unei căpșuni seamănă izbitor cu cel al unui dinte. Astfel, căpșunile au o acțiune de albire naturală a danturii și au grijă de sănătatea gingiilor.