Viaţa de poliţist nu mai este ce era şi nu mai duce satisfacţii financiare. Un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Caziere Vaslui şi-a luat concediu fără plată pentru a pleca la muncă în Germania.

Astfel, de două luni, Luiza Zaharia munceşte în vestul Europei în speranţa unui trai mai bun, scrie vremeanoua.ro.

În urmă cu mai mulţi ani, tinerii se îngrămădeau spre carieră de poliţist, care oferea un salariu decent şi un serviciu stabil. Odată cu criza economică nici această meserie nu mai poate oferi garanţiile de altă dată. Dacã unii au avut curajul de a renunţa la uniformă, în favoarea unui job mai bine plătit, alţii au apelat la astfel de tertipuri, pe perioade limitate, cu scopul de a-şi rotunji veniturile.

 

Comentariile din mediul online nu au așteptat mult să apară. Un cititor scrie: ”Poate ar trebui atrasă atenţia asupra faptului că această doamna ţine un loc blocat pentru cel puţin 2 lunipentru a-şi rotunji veniturile. Ea ar trebui să-şi dea demisia din sistem să lase pe altcineva care ar dori să lucreze în cadrul serviciului de caziere Vaslui. Se vede necesitatea oamenilor în sistem dacă aceştia îşi pot lua concedii fără plată fără să fie necesară angajarea unei alte persoane. Deci doamna era în plus.”

Un altul îi ia apărarea femeii: ”Salariul unui poliţist este de 1200 lei la care se adaugă normă de hrană (bonurile de masă) în valoare de 700 lei. Cei care nu primesc haine de poliţist (în funcţie de nevoi), primesc un salariu în plus la sfârşitul anului (după noua guvernare aceşti bani se împart egal în fiecare luna). Pensia se calculează în funcţie de salariul de 1200, nu şi după bonurile de masă! Deci…. e normal să-ţi dai demisia pentru un salariu mai bun. Ca muncă….. un poliţist desfăşoară acrivitati pe foarte multe linii: cercetare penală (de la furturi de 2 lei până la spălare de bani de miliarde, de la un hoţ de 2 lei până la hoţi de crimă organizată), activităţi preventive ( ordine publică, comerţ ilicit, violenţă, proximitate, etc.), activităţi specifice zonelor rurale sau urbane în condiţii mizerabile şi deficitare (cei de la rural în principal) şi multe altele cu caracter clasificat. Poate şefii câştigă mai mult dar talpa este vai de mama ei!”

 

sursa