Carabinierii din Ragusa l-au arestat pe Rosario Scrofani (foto), ragusan de 54 de ani, care din octombrie 2013 este în arest la domiciliu, pentru “viol” agravat (fiindcă a fost comis în dauna unor minori) şi continuat (fiindcă a recidivat).

De data aceasta este vorba de o măsură definitivă. Scrofani a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapte pentru care a fost arestat prima dată pe 3 aprilie 2013: abuzuri sexuale asupra a două fetiţe românce, fiicele partenerei sale din acea vreme.

Anii aceştia bărbatul a fost de mai multe ori în centrul atenţiei cronicii judiciare din capitala siciliană, în special pentru pronunţata sa înclinaţie pentru evadare din arest domiciliar: denunţat de zeci de ori pentru evadare numai în 2015, arestat în flagrant de 6 ori, odată chiar şi pentru “ultraj” şi “vătămare corporală”.

De data aceasta, potrivit sentinţei de condamnare, devenită definitivă pe 1 iulie, pentru bărbatul de 54 de ani s-au deschis porţile penitenciarului din Ragusa: bărbatul a fost găsit de militari şi arestat. Scrofani a fost dus la penitenciarul din Ragusa, unde va ispăşi pedeapsa detentivă până în aprilie 2018.

gazetaromaneasca.com