După cazul din Vaslui, când violatorii fetei de 18 ani au fost lăsaţi în libertate, parlamentarii vor să schimbe legea.

Ieri , deputatul Bogdan Diaconu (foto medalion ), liderul Partidului România Unită (PRU), a depus la Parlament un proiect de lege potrivit căruia violatorii ar putea fi pedepsiţi cu până la 25 de ani de închisoare. Iar dacă victima a decedat, violatorii ar putea face puşcărie pe viaţă, potrivit aceluiaşi proiect legislativ. În prezent, în acest caz, închisoarea este de la 7 la 18 ani. Diaconu insistă şi pentru pedepse mai aspre pentru pedofili.

Pedofilii, ani mai mulţi după gratii

Sunt numeroase cazurile de pedofili străini care vin în România profitând de îngăduinţa legii, iar atunci când sunt prinşi, scapă cu pedepse uşoare, care nu sunt în măsură să descurajeze aceste practici inumane”, ne-a declarat liderul PRU. Astfel, încercarea de a atrage un minor în scopul unui act sexual ar urma să fie pedepsită cu închisoare de la 5 la 10 ani, conform modificării Codului Penal propuse de Diaconu. Numai că legile care-i vizează pe violatori merg în ritm de melc în Parlament. Anul trecut, senatoarea PSD Gabriela Firea şi UNPR-istul Ciprian Rogozan au cerut castrarea chimică a violatorilor, măsură care ar putea fi aplicată pe finalul pedepselor cu închisoarea printr- o decizie a instanţei, numai că proiectul nu a ajuns să fie votat în forul decizional.

Tinerii din Vaslui cer mutarea procesului

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, la sfârşitul anului trecut, timp de mai multe ore, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de cei şapte tineri. Reţinuţi iniţial de poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv la trei zile după viol. În aprilie, Judecătoria Vaslui a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte, fiind plasaţi în arest la domiciliu. Pe 19 iunie, magistraţii vasluieni au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Zilele trecute, trei dintre cei şapte acuzaţi au cerut strămutarea procesului la laşi, acuzând presiunea mediatică asupra magistraţilor şi procurorilor din Vaslui. Următorul termen de judecată este 14 august

libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *