Patru organe donate pentru salvarea vieţilor a patru italieni. Protagonistul este un tânăr român de 18 ani, Alessandro Avram, mort în urma unui accident rutier. Accidentul s-a produs pe 24 iulie la Custonaci, în provincia Trapani. Mama victimei a fost de acord cu donarea organelor.

În noaptea de 28 iulie, la Secţia de Reanimare de la Villa Sofia, la Palermo, o echipă de chirurgi a efectuat prelevarea inimii, ficatului şi rinichilor.

Inima a fost dată unui pacient de 20 de ani din Siracusa; ficatul a fost trimis la Bologna pentru urgenţa unei femei de 26 de ani cu o boală a ficatului, sindromul Budd-Chiari; rinichiul stâng a ajuns la Policlinico din Catania pentru o femeie de 32 de ani rezidentă în provincia Catania, iar cel drept la spitalul Civico din Palermo pentru un bărbat de 41 de ani din provincia Trapani.

Alessandro Avram fusese elev la şcoala hotelieră din Marina di Massa. Venise de puţin timp cu mama sa în Sicilia. Adolescenţa şi-o petrecuse la Carrara.

Una dintre persoanele salvate, aflând din presă cine a fost cel care i-a donat inima, a publicat pe pagina Facebook a lui Alessandro, alături de alte mii de mesaje, următorul mesaj de mulţumire:

“Mulţumesc, Doamne, mulţumesc tuturor, în această noapte a avut loc un miracol: un înger mi-a donat viaţa. După atâta suferinţă, după multe lacrimi, am găsit o inima si acum pot trăi viaţa mea ca un om senin. Ştiam că această inimă era cea dreaptă şi într-adevăr aşa a fost. Orice persoană, după transplant ar fi foarte puţin activă, eu nu, eu sunt plin de energie. Sigur, un pic de durere simt unde am fost operat, dar nu-mi pasă. Mă repet, dar sunt plin de bucurie şi vreau să împărtăşesc aceasta cu toată lumea. Acesta a fost cel mai frumos cadou din viaţa mea. Mulţumesc din nou, îngerul meu”.

GAZETAROMANEASCA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *