Salata de legume coapte cu masline si feta din: grau, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, condimente, ceapa verde, busuioc, oregano, masline, branza feta, otet de vin rosu, mustar dijon.
Ingrediente:
- 1 cană grau, fiert
- 2 dovlecei mici
- 1 ardei gras roșu
- ulei de măsline
- condimente, dupa gust
- 1/4 ceasca felii subțiri ceapa verde
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 2 linguri oregano proaspat tocat
- 1 cutie măsline negre, taiate în jumătate
- 1/2 cana de branza feta, maruntita
Ingrediente dressing:
- 1/4 cană ulei de măsline
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1 lingura muștar Dijon
- 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare:
Incalziti gratarul, taia dovlecelul si ardeiul gras rosu în sferturi și scoateți semințele. Ungeti legumele cu ulei de masline si se presara cu condimente. Puneti pe gratar si rumeniti aproximativ 5-10 minute. Scoateți legumele de pe gratar si se lasa sa se răcească.
Amestecati impreuna ingredientele entru dressing.
Desfaceti coaja de la ardeiul gras. Tocati apoi legumele coapte si puneti intr-un bol.
Adaugati aproximativ 1/3 din dressing și se amestecă.
Lasati sa se marineze aproximativ 15-20 de minute. Adaugati graul, ceapa verde și ierburile aromatice. Incorporati din nou dressing si amestecati.
Garnisiti cu masline si feta. Serviti imediat sau dati la rece.