Salata de legume coapte cu masline si feta din: grau, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, condimente, ceapa verde, busuioc, oregano, masline, branza feta, otet de vin rosu, mustar dijon.

 

 

Ingrediente:

  • 1 cană grau, fiert
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras roșu
  • ulei de măsline
  • condimente, dupa gust
  • 1/4 ceasca felii subțiri ceapa verde
  • 2 linguri busuioc proaspat tocat
  • 2 linguri oregano proaspat tocat
  • 1 cutie măsline negre, taiate în jumătate
  • 1/2 cana de branza feta, maruntita

Ingrediente dressing:

  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingura muștar Dijon
  • 1/2 lingurita oregano

Mod de preparare:

Incalziti gratarul, taia dovlecelul si ardeiul gras rosu în sferturi și scoateți semințele. Ungeti legumele cu ulei de masline si se presara cu condimente. Puneti pe gratar si rumeniti aproximativ 5-10 minute. Scoateți legumele de pe gratar si se lasa sa se răcească.

Salata_de_legume_coapte_cu_masline_si_feta

Amestecati impreuna ingredientele entru dressing.

Desfaceti coaja de la ardeiul gras. Tocati apoi legumele coapte si puneti intr-un bol.

Salata_de_legume_coapte_cu_masline_si_feta_02

Adaugati aproximativ 1/3 din dressing și se amestecă.

Salata_de_legume_coapte_cu_masline_si_feta_03

Lasati sa se marineze aproximativ 15-20 de minute. Adaugati graul, ceapa verde și ierburile aromatice. Incorporati din nou dressing si amestecati.

Salata_de_legume_coapte_cu_masline_si_feta_04

Garnisiti cu masline si feta. Serviti imediat sau dati la rece.

Salata_de_legume_coapte_cu_masline_si_feta_05

 

restaurantedelux

Leave a Reply

Your email address will not be published.