Nimic nu spune Vară mai mult decât Îngheţata! Şi cum am intrat deja în sezonul cald şi colorat, îngheţata e bine-venită la orice oră din zi şi din noapte :)!
Fie că alegi o aromă de ciocolată, fie că eşti fan iaurt şi fructe de pădure, ar trebui să ştii exact ce consumi!
Îngheţatele din supermarketuri pot să conţină, de multe ori, substanţe care nu numai că nu sunt sănătoase, dar te pot face să iei în greutate mai repede decât ai fi crezut!
De aceea, cel mai indicat ar fi să îţi creezi propria îngheţată! Poţi alege ce aromă doreşti, vei ştii exact ce conţine şi te vei putea bucura de ea ori de câte ori ai chef (sau poftă)!
Şi chiar dacă relizarea ei va dura mai mult decât deschiderea unui ambalaj, te asigur că va merita. Iată şi de ce!
Îngheţata făcută acasă este mult mai ieftină!
Pentru a face îngheţată acasă, ai nevoie doar de lapte, smântână, ouă, zahăr şi câteva ingredient pentru aroma pe care o preferi (cacao, vanilie sau fructe) şi, probabil, pe majoritatea le ai deja în frigider. În plus, dacă vrei un sortiment mai “light”, o poţi face şi fără smântână.
De asemenea, o poţi realiza şi fără vreun aparat special, ci poţi amesteca ingredientele simplu, cu un mixer sau un blender.
Este mult mai nutritivă!
Ok. Nu este nimic nutritiv când vine vorba de îngheţată. De cele mai multe ori, conţine grăsimi şi zahăr şi tocmai acest lucru o face să fie “o recompensă” delicioasă. Cu toate acestea, dacă o faci acasă, poţi să te asiguri că are în compoziţie ingrediente sănătoase (lapte adevărat în loc de un înlocuitor praf, ouă proaspete şi arome naturale) şi că nu conţine coloranţi, conservanţi şi alte ingrediente pe care nu le poţi pronunţa.
Ai mai multe opţiuni de arome!
S-ar putea ca la magazin să nu găseşti mereu sortimentul tău preferat, dar acasă poţi să “găteşti” aproape orice aromă doreşti! Dacă ai câteva fructe, le poţi utiliza imediat. De asemenea, dacă ţi-e poftă de vanilie, puţină esenţă va fi de ajuns pentru o cutie mare.
La fel şi în cazul aromei de cacao; puţin praf de cacao sau chiar câteva bucăţele de ciocolată te vor ajuta să obţii cea mai delicioasă îngheţată pe care ai mâncat-o vreodată. Iar satisfacţia pe care o vei avea atunci când va fi gata, te va face să te bucuri de ea şi mai mult!
Reţetă simplă de îngheţată cu fructe de pădure
Ingrediente: 500 g de fructe de pădure proaspete sau îngheţate, miere, o linguriţă de cacao, iaurt natural, mentă proaspătă.
Mod de preparare: Iaurtul se pune în acelaşi bol cu o linguriţă de cacao, cu mierea şi se mixează bine până la omogenizare. Aţi mixat suficient dacă la baza bolului nu mai găsiţi miere. Apoi se adaugă fructe de pădure, se mixează puţin şi se toarnă din nou miere, dacă gustul nu vi se pare suficient de dulce.
Se pune în congelator şi, după ce s-a întărit suficient, se serveşte cu mentă proaspătă. În sezonul căpşunilor, primele fructe de pădure care apar, abuzaţi cu încredere de aceste minunăţii nutritive!