Ingrediente

  • Oua: 10
  • Zahar: 2 cesti
  • Faina: 2 cesti
  • Cacao: 1-2 linguri
  • Ulei: 10 linguri
  • Apa: 10 linguri
  • Rom: cat este nevoie
  • Vanilie: cat este nevoie
  • Lapte: 500 ml, pt crema
  • Gris: 5-6 linguri, pt crema
  • Zahar: 1 ceasca, pt crema
  • Margarina: 1 pachet, pt crema
  • Ciocolata: 200 g
  • Lapte: 3 linguri
  • Unt: un cub

Albusurile le batem spuma bine.
Cat batem albusurile punem la fiert zaharul (2 cesti) cu cele 10 linguri de apa.
Cand face bule turnam asa fierbinte peste albusurile batute bine.
Se bate in continuarie fara oprire, apoi se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul apoi faina.
Se da compozitia in 2 parti egale, una se lasa asa iar in cealalta se pune cacao.
Se coc 2 checuri, unul alb si unul maro.
Dupa ce s-au copt, se taie felii si se lipesc cu crema urmand etapele: o felie maro, o felie alba….
Feliile se lipesc cu crema facuta astfel:
Laptele rece se amesteca cu grisul dupa care se pune la fiert.
Cand a inceput a fiarba, se adauga si zaharul, se mai lasa un pic sa fiarba amestecand continuu.
Se ia de pe foc si se pune pachetul de margarina. Amestecam pana se incorporeaza in crema, se da la rece.
Pe o coala de ciolofan montam prajitura, peste care turnam glazura de ciocolata, si rulam strans cu ajutorul ciolofanului apoi dam prajitura la rece.
Dupa ce sa intarit glazura o putem orna cu frisca sau cocos.
PRAJITURA SE TAIE OBLIC

Leave a Reply

Your email address will not be published.