Cetăţenii Marii Britanii şi ai Statelor Unite sunt avertizaţi de Ambasade că în România există risc de atentate teroriste.

Ambasada Marii Britanii a plasat România la acelaşi nivel de ameninţare teroristă ca Bulgaria, ţară care în ultimele zile a declanşat o vânătoare de terorişti pe teritoriul ei, potrivit România TV.

În ceea ce priveşte sistemul de alertă teroristă, sistemul Marii Britanii, acesta are patru niveluri. România şi Bulgaria se află amândouă la nivelul al doilea. Aceasta înseamnă că riscul de atentate teroriste este scăzut. Ungaria însă este la cel mai scăzut nivel de alertă teroristă.

Mesaje de avertizare vin şi din partea Ambasadei SUA şi sunt valabile pe tot globul. În ultimele două zile,  în Bulgaria a fost alertă teroristă, din cauza unui eveniment petrecut recent, când un român a fost bănuit că ar fi fost afiliat grupării teroriste Statului Islamic.

Zilele trecute, autorităţile au făcut un exerciţiu de securitate, executând controale la toate maşinile care intrau în ţară, după alertele teroriste ce au vizat diferiţi suspecţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *