Ce-i mai place să călătorească! Premierul Victor Ponta abia s-a întors din Caraibe şi Miami. A fost o zi pe la Guvern, dar nu a avut stare şi a dat o fugă până în Georgia, să vadă un meci de fotbal. Mai sunt câteva evenimente în Asia pe care ar fi păcat să le rateze.

Românii se luptă cu seceta şi canicula, dar nu este o problemă pentru guvernanţi. Abia sosit din vacanţa din America, Victor Ponta a plecat în Georgia. Este a doua ţară fostă sovietică în ultimele luni unde merge la o întrecere sportivă. Click! îi sugerează premierului să nu rateze pe viitor alte evenimente interesante organizate în ţări ex-sovietice.
UZBEKISTAN
Cursa pentru oaie. ”Kupkari” este un joc vechi din această ţară. Două tabere de tineri călare se întrec să păstreze cât mai mult o oaie sau o capră. Cursele sunt spectaculoase şi, din când în când, jucătorii se plesnesc cu biciurile pentru că orice metodă e permisă.
MOSCOVA
Cursa de alergare pe tocuri. Se organizează la Moscova, în fiecare an, la începutul lunii iulie. Zeci de tinere inimoase se încalţă cu pantofi ori sandale cu tocuri de minimum 9 cm şi aleargă pentru un premiu de 100.000 de ruble. Consursul este nostim, mai ales că majoritatea cad în hohotele audienţei.
ARMENIA
Ziua strugurilor. ”Khaghogh Orhnek” sau Ziua Stugurilor este un eveniment care se organizează duminică 15 august. Are loc în fiecare an şi participă sute de mii de oameni, iar preoţii binecuvântează bostanii.
KazaKhstan
Festivalul vulturilor. Cazacii din estul ţării organizează în octombrie nişte curse spectaculoase cu vulturii. Sunt zeci de vânători călare care se întrec. Sunt îmbrăcaţi în blănurile căzute pradă ghearelor măreţelor zburătoare.

Şeful Executivului a vizitat deja Azerbaidjan şi Georgia

12 iunie – AZERBAIDJAN. În 12 iunie, Victor Ponta a suprins pe toată lumea când a apărut în apropierea lui Vladimir Putin, la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku. Toţi liderii europeni au boicotat acest eveniment.

11 august – GEORGIA. Românii au aflat de la Irakli Garibashvili, premierul Georgiei, că Victor Ponta a fost în vizită în ţara lui. A degustat un vinişor bun din celebrele crame, a ciugulit ceva bun, apoi a mers la meciul de fotbal Barcelona-Sevilla, care s-a jucat la Tbilisi.

Viorel Ponta

Ponta abia s-a întors din vacanţa petrecută în Caraibe

Cursa de alergare pe tocuri

Ziua strugurilor

Festivalul vulturilor

Viorel Ponta. 12 iunie – AZERBAIDJAN.

 

Viorel Ponta

Ponta. 11 august – GEORGIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *