George Claudiu Albu, de 31 de ani, se află în custodia Poliței Metropolitane după ce joi,  6 august, a accidentat mortal un tânăr de 23 de ani, după care a fugit de la locul faptei. Potrivit ziarului Obiectiv din Brăila, Albu este un traficant de Ecstasy condamnat la 10 ani de închisoare și dat în urmărire prin Interpol.

“A fost dat în urmărire naţională în noiembrie 2011, iar mai apoi în urmărire internaţională, după ce Judecătoria Brăila l-a condamnat la 10 luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier“, a declarat despre Albu agentul şef adjunct Camelia Bucur, de la Biroul de Presă al Poliţiei brăilene pentru publicația citată.

Însă, potrivit ziarului londonez Evening Standard, interlopul deține un apartament de un milion de lire sterline în centrul Londrei și face furori în City la volanul Bentley-ului său de 120.000 de lire sterline pe care îl conduce în timp ce asculta la maxim hip-hop.

Pe 6 august, Albu conducea automobilul său de lux în Notting Hill, când l-a lovit în plin pe Chris Jones, un tânăr grădinar de 23 de ani, care se afla în timpul programului, lângă vanul său.

Potrivit poliției, mașina puternică a românului, un Bentley GT Cupe avea în jur de 70 de mile la oră, aproximativ 110km/h. Imediat după accident, șoferul a stins farurile și a oprit muzica hip-hop pe care o asculta la maxim și nici măcar nu a oprit pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Evening Standard mai scrie că Albu a fost arestat în apartamentul său de un milion de lire sterline din  Paddington și a apărut în fața magistraților de la tribunalul din West London, fiind arestat preventiv pentru conducere periculoasă cauzatoare de moarte, conducere fără asigurare și fugă de la locul accidentului.

Un nou termen va avea loc pe 25 august.

Iată ce scrie ziarul Obiectiv Vocea Brăilei despre George Claudiu Albu:

„Dar cine este acest George Claudiu Albu?! Toată istoria pare să-i fie scrisă pe corp, prin “hălcile” de tatuaje pe care şi le-a imprimat pe piele. E născut pe 11 septembrie 1983 şi face parte din primele grupuri “Ecstasy” din România. Pe când avea puţin peste 20 de ani, George a fost prins alături de alţi indivizi din Brăila comercializând pastile de Ecstasy.”

 

„Erau, la acea vreme, în 2006, relativ noi aceste cazuri de droguri artizanale de mare risc, iar reţeaua, din care făcea parte şi un minor, se întindea “în pată de ulei” în Sud-Estul României. În 2007, George a fost condamnat la 10 ani de închisoare, apoi pedeapsa s-a contopit şi s-a redus la jumătate. Mai apoi, a ieşit condiţionat după executarea a două treimi din pedeapsă. Pe numele lui Albu sunt nu mai puţin de şapte dosare penale, toate din 2006 şi 2007.

„Ba chiar, în 2007, individul avea tupeul să ceară instanţei Curţii de Apel Galaţi, în recurs, anularea măsurii arestului preventiv pentru trafic de droguri. Alături de el, alţi indivizi cu state vechi în ale puşcăriei: Laurenţiu Cătălin Bădilă, Nicu Başno, Antonio- George Răducan, Alexandru Gabriel Pitiş, dar şi parte responsabilă civilmente Maria Stroe. În această formulă, mai extinsă ori mai redusă, Albu deţine mai multe dosare penale, toate cu condamnări definitive şi irevocabile. Era pe vremea când puşcăriaşii uzau des de computarea/ contopirea faptelor şi primeau pentru câte cinci, şase infracţiuni similare, doar pedeapsa cea mai mare pentru una dintre fapte. Aşa “s-au descurcat” şi el, dar şi Bădilă. În martie 2007, Tribunalul Brăila i-a condamnat pe întâii traficanţi de Ecstasy la câte 10 ani de închisoare.”

ziarulromanesc.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *