Exista povesti pe care nimeni nu le-a marturisit vreodata. Exista povesti ascunse care, la un moment dat, au schimbat cursul istoriei. Sunt CANCAN-urile DE ODINIOARA pe care jurnalistul Adrian Artene le scoate la suprafata.

In perioada interbelica, Bucurestiul era considerat, pe buna dreptate, “Micul Paris” al Estului Europei. O capitala la acea vreme cocheta, cu un rafinat parfum arhitectural, cu bulevarde largi, gradini luxuriante si intesata cu buticuri si cafenele dichisite, Bucurestiul era intr-un continuu “clocot”, fie ca vorbim despre zona Athenee Palace, fie ca ne referim la zona Palatului Cercului Militar.

In perioada interbelica, bucurestenii preferau Calea Victoriei pentru promenada

In perioada interbelica, bucurestenii preferau Calea Victoriei pentru promenada

Era un oras in care, zi si noapte, umblau forfota tramvaie trase de cai, trasuri, dar si automobilele acelei epoci. Se impunea, asadar sa existe si… reguli de circulatie! Evident, unele dintre acestea sunt azi desuete si ni se pot parea ridicole.
In editia din mai-iunie 1930, “Revista Generala Ilustrata” ii atentiona, astfel, pe conducatorii de automobile ca trebuie sa se supuna in trafic unor reguli clare.

“Revista Generala Ilustrata” ii informa pe soferi, in editia din mai-iunie 1930, cu privire la regulile de circulatie instituite in Bucuresti.
sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *