La baza acestor negrese se află o rețetă clasică de prăjitură de ciocolată fără făină, așa că sunt deopotrivă bogate și lejere.

Ingrediente

400g de ciocolată neagră, ruptă în bucăți
25g de cacao
250g de zahăr
250g de unt
1 lingură de ghimbir măcinat
140g de migdale măcinate
6 ouă mari, gălbenușurile separate de albușuri
PENTRU GLAZURĂ
100g de unt, tăiat în cuburi
50g de ciocolată neagră – folosește o tabletă ruptă în bucăți sau fulgi de
ciocolată
50g de cacao
200g de zahăr pudră, trecut prin sită
2 linguri de ghimbir măcinat
câteva bucăți de ghimbir confiat, rupte în bucățele

Mod de preparare

  • 1. Încinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt o formă de prăjitură cu dimensiunile de 20 x 30cm și tapetează fundul și marginile ei cu hârtie de copt. Topește ciocolata, cacaua, zahărul și untul într-o cratiță, la foc foarte mic. Odată ce untul și ciocolata s-au topit, iar zahărul s-a dizolvat, îndepărtează cratița de pe foc și încorporează ghimbirul și migdalele, urmate de gălbenușuri, unul câte unul.
  • 2. Bate albușurile până când obții o spumă fermă. Folosind o lingură de metal, adaugă două linguri mari de spumă în amestecul cu ciocolată pentru a-l face mai aerat, înainte de a încorpora cu mare grijă și restul.
  • 3. Transferă compoziția în tavă. Dă-o la cuptor 35 de minute până când suprafața pare stabilizată, iar centrul nu se clatină foarte tare. Așază tava pe un grătar de prăjituri și las-o să se răcească de tot.
  • 4. După aceea, prepară glazura. Pune untul, ciocolata, cacaua, zahărul pudră, ghimbirul măcinat și 4 linguri de apă într-o oală. Încălzește-le la foc mic, amestecând, până când obții o glazură fină. Toarn-o peste prăjitură (aflată încă în tavă), las-o 1-2 minute să se răcească puțin, apoi presară deasupra ghimbirul. Răcește complet prăjitura (poți s-o ții și în frigider, cu condiția s-o scoți cu circa 20 de minute înainte de a o servi), apoi tai-o în batoane.

sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *