Firma IRI Investments este firma prin care gigantul IKEA gestionează afacerile cu păduri în România. Achiziţia celor 33.600 de hectare deţinute anterior de Universitatea Harvard plasează IKEA în fruntea clasamentului celor mai mari proprietari de păduri din România. 

IKEA a trimis 130 de milioane de euro către IRI Investments pe 29 iunie 2015, chiar cu o zi înainte de aprobarea achiziţiei cu 56,6 milioane de euro a 33.600 de hectare de păduri, arată datele din Monitorul Oficial. 

Pe 29 iunie, acţionarii IRI Investments SRL – IRI Investments B.V. şi INGKA PRO HOLDING B.V., au aprobat majoarea capitalului social al societăţii cu 130 de milioane de euro. În ziua următoare, pe 30 iunie, IRI Investments cumpără cu 56,66 milioane de euro participaţia majoritară din IRI Forest Assets, de la Greengold Value Forests.

IKEA mai are astfel alte 73 de milioane de euro disponibile pentru noi investiţii.

Prin această achiziţie, România a devenit şi prima țară în care IKEA Group va realiza legătura între resursa de lemn aflată în proprietate, producția prin intermediul relației directe cu furnizorii locali și până la produsele finite din magazine.

economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *