A fost cuprins de o stare de rău care nu i-a dat cale de scăpare în timp ce se afla pe o schelă la patruzeci de metri înălţime la societatea Fantoni din Osoppo, în provincia Udine. Astfel a murit, vineri 27 noiembrie, în jurul orei 9, un muncitor român de 54 de ani care efectua lucrări de întreţinere.

Paramedicii de la 118, pompierii, carabinierii şi colegii i-au sărit în ajutor. Însă, din păcate, nici măcar manevrele prelungite de reanimare nu au reuşit să-l salveze pe G.G., de 54 de ani, rezident în provincia Pavia. Bărbatul lucra ca instalator pentru o firmă cu sediul legal la Gela, dar operativă la Torviscosa.

Efectuarea operaţiunii de salvare la înălţime nu a fost simplă: la faţa locului alături de elicopterul de la 118 a ajuns şi o autospecială a pompierilor (interveniţi din Gemona şi din Udine) şi a fost utilizată şi o automacara.

Medicii şi infirmierii în cele din urmă au trebuit să se dea bătuţi. Corpul a fost apoi transportat la sol cu automacaraua. Cercetările sunt efectuate de carabinierii de la unitatea din Osoppo, care au informat Procuratura, şi de experţii de la Oficiul de Prevenţie şi Siguranţă la Locurile de Muncă de la Agenţia Sanitară Friuli Centrale.

 

sursa